darekrocznik71 Napisano Marzec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2009 Panowie jestem na 10 na gnomie i nie mogę znaleźć dobrego programu do monitorowania, tj żeby pokazywał szybkość łącza w danej chwili, ilość pobranych danych najlepiej w rozbiciu na dni. Na 8 wszystko elegancko chodziło dzieki Knemo, niestety na 10 Knemo nie odpala, znowu Knetstats nie chce schować się do traya i też nie spełnia swych funkcji,iptraf chodzi tylko w konsoli ,próbowałem też windowsowego Netmetera ale po kilku godzinach jakby się wyłączał i przy łączu, ktore jest aktywne pokazuje szybkość zero. czy w tej chwili jest program, który by to spełniał na Fedorze 10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Marzec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2009 ntop iptraf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Marzec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2009 Faktycznie knemo się nie odpala, co prawda proces istnieje, ale to wszystko. Biorąc pod uwagę, że dopiero w ostatnim tygodniu rozpoczęto portować program pod KDE4 nadzieja jest. Generalnie sprawdzam gita knemo co parę dni i jak program będzie używalny, to dam Ci znać. W każdym razie alternatywy nie znalazłem @qmic iptraf fajny, ale gui + tray mi bardziej odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Marzec 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2009 gui + tray - to jest program? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Marzec 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2009 sokarowi chodziło o to, że woli program w trybie graficznym (gui - graphical user interface), który chowa się do tacki systemowej (tray) - dlatego zamiast iptrafa woli knemo :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Marzec 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2009 Faktycznie też tak wolę,nie zajarzyłem,knemo był super na 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Marzec 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2009 Paczki knemo dla F10 i KDE4 do pobrania tutaj. Ustawienia programu w "Ustawienia systemowe -> Ustawienia sieci -> Monitor sieci (KDE). U mnie program w trayu pojawił się dopiero, kiedy zmieniłem motyw ikon. [Edycja]. Czyli to co pisałem wcześniej, że proces istnieje, ale nic się nie dzieje prawdopodobnie było niedopatrzeniem, no ale na taki "myk", że program dodaje swoje ustawienia do systemsettings nie wpadłem. Morał z tego taki, że warto czytać komentarze na kde-apps (stamtąd też pochodzi link do paczek rpm). [Edycja 2] Zaktualizowałem link do najnowszej wersji 0.5.1. Na przyszłość paczki udostępniane są tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Marzec 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2009 a co z wiresharkiem? zdaje sie ze ma cos takiego jak statystyka, tylko ze to taki wielozadaniowy program Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Marzec 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2009 Knemo jest już w repozytoriach fedory, wystarczy : yum install knemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi