Aard Napisano Marzec 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2009 Od niedawna zmieniłem dystrybucję na fedorę. Niestety od początku było trochę problemów. Część została już rozwiązana, jednak w tym przypadku nie udało mi się znaleźć nic pożytecznego w sieci. Problem pojawia się przy starcie systemu. W momencie gdy jest ładowana poprzednia sesja, firefox co prawda pojawia się wraz z pozostałymi niezamkniętymi aplikacjami, niestety bez flasha (nie widzi go i próbuje zainstalować). Po restarcie firefoxa normalnie go znajduje. Identyczne zachowanie występuje na dwóch różnych komputerach (oba z F10 i KDE4, z tym że pierwszy ma system 32, a drugi 64 bitowy). Plugin flasha na obu instalowałem wg poradnika http://fedora.pl/poradnik Będę wdzięczny za wszelką pomoc, bo sesje to jednak wygodna rzecz, a ciągłe włączanie i wyłączanie firefoxa zaczyna mnie irytować :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Marzec 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2009 To jest błąd znany - nie chodzi tutaj o flasha ale o wszystkie pluginy - żaden z pluginów nie ładuje się przy odnawianiu sesji z Firefoksem... nie słyszałem o jakimś sensownym rozwiązaniu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Marzec 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2009 Używam firefoxa (32 bity) ściągniętego ze strony i problem ten nie występuje. Co do flasha to po prostu skopiowałem zawartość /usr/lib/mozilla/plugins do katalogu plugins w wypakowanym firefoxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi