sskibas Napisano Marzec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2009 witam potrzebuje regule iptables ktora odrzuci co 10ty pakiet udp na porcie 55555 na lokalnej maszynie. Mam program typu klient serwer, testuje go na lokalhoscie (klient i serwer na moim kompie). chce sprawdzic jak zareaguje po wyrzuceniu co np dziesiątego pakietu. moze ktos mi pomoc? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Marzec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2009 Witam, Czyżby praca domowa?? A odpowiadając na post: man iptables Tam jest napisane jak to zrobić. Wystarczy przeczytać. Pozdrawiam, Esail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sskibas Napisano Marzec 11, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2009 Czy moze ktos podac regule ktora bedzie spelniala ta funkcje? bo poprzednia odpowiedz bardzo mi nie pomogla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2009 Na gotowce nie licz. Podpowiem: nth, every, DROP. Ale wydaje mi się, że na Fedorze to nie pójdzie. Brakuje łaty. Chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ysio Napisano Marzec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2009 sprobuj tego, powinno wystarczyc iptables -A INPUT -p udp --dport 55555 -m limit --limit 1/second -j ACCEPT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi