LenoX Napisano Marzec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2009 witam, prosze o pomoc bo wujek google dał mi sieczkę przy wyszukiwaniu pomocy. Po kliknięciu na plik mp3 ma być odtwarzany przez xmms. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Marzec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2009 KDE. Start->Komputer->Ustawienia Systemowe->Zaawansowane->skojarzenia plików->wpisujesz w wyszukiwarce mp3 i w hierarhii programów ustawiasz sobie xmms. GNOME. Prawym przyciskiem myszy na właściwości jakiejś empetrójki i w zakładkach jest otwieranie, lub podobnie. PS. Rozumiem że xmms to Twój świadomy wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Marzec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2009 Jesli masz srodowisko graficzne gnome to wystarczy ze klikniesz na piosence prawym klawiszem myszy -> wlasciwiosci -> otworz za pomoca i tam wybierzesz xmms. Jesli nie ma go na liscie i dodaj go. Po zastosowaniu automatycznie wszystkie pliki w formacie mp3 zacznie Ci uruchamiac w xmms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LenoX Napisano Marzec 14, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2009 Witam, wiem że to było proste.. :-) ale czasami łatwiej się rozwiązuje skomplikowane problemy XMMS to mój świadomy wybór bo jest podobny do Winampa :-P Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Marzec 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2009 Tez kiedys siedzialem na xmms do momentu az zauwazylem ze cos dziwnie odtwarza piosenki - znacznie inaczej (gorzej) niz chociazby windosowski winamp. Okazalo sie ze puszcza na moje satelity zbyt duzo niskich notow przez co przy wiekszej glosnosci satelitki nie dawaly rady i zaczynaly "pyrkac" basem ktorego nie byly w stanie wydobyc. Roznice w jakosci dzwieku widac gdy odtworzymy sobie ta sama piosenke z duza iloscia basu na xmms i np amarok. Ale to tylko taka drobna uwaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi