Skocz do zawartości

Jak Zrobic Xmms Domyslnym Odtwarzaczem Mp3

LenoX

Rekomendowane odpowiedzi

KDE. Start->Komputer->Ustawienia Systemowe->Zaawansowane->skojarzenia plików->wpisujesz w wyszukiwarce mp3 i w hierarhii programów ustawiasz sobie xmms.

GNOME. Prawym przyciskiem myszy na właściwości jakiejś empetrójki i w zakładkach jest otwieranie, lub podobnie.

PS. Rozumiem że xmms to Twój świadomy wybór :)

Jesli masz srodowisko graficzne gnome to wystarczy ze klikniesz na piosence prawym klawiszem myszy -> wlasciwiosci -> otworz za pomoca i tam wybierzesz xmms. Jesli nie ma go na liscie i dodaj go. Po zastosowaniu automatycznie wszystkie pliki w formacie mp3 zacznie Ci uruchamiac w xmms

Witam, wiem że to było proste.. :-) ale czasami łatwiej się rozwiązuje skomplikowane problemy

XMMS to mój świadomy wybór bo jest podobny do Winampa :-P

Dziękuję

Tez kiedys siedzialem na xmms do momentu az zauwazylem ze cos dziwnie odtwarza piosenki - znacznie inaczej (gorzej) niz chociazby windosowski winamp. Okazalo sie ze puszcza na moje satelity zbyt duzo niskich notow przez co przy wiekszej glosnosci satelitki nie dawaly rady i zaczynaly "pyrkac" basem ktorego nie byly w stanie wydobyc. Roznice w jakosci dzwieku widac gdy odtworzymy sobie ta sama piosenke z duza iloscia basu na xmms i np amarok. Ale to tylko taka drobna uwaga :)