ba32sz Napisano Marzec 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2009 Witam mam problem, mam fedore 10 na serwerku i maly problem chce zmienić nazwę Hostname na inna nazwe i jak wpisuje polecenie hostname saremo.com.pl to po wpisaniu następnie polecenia hostname -f mam wszystko ok, ale po restarcie systemu dalej wraca do oryginalnej nazwy. Jest jakas inna metoda zmiany ?/ dodam ze zmieniałem tez nazwe w pliku etc/hostname i to samo po restarcie wraca do oryginalnego ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2009 /etc/sysconfig/network: HOSTNAME=saremo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ysio Napisano Marzec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2009 cat /etc/sysconfig/network Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2009 cat /etc/sysconfig/network Przy pomocy tego polecenia raczej nie zmienisz nazwy serwa. Post taki bardziej od czapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi