Skocz do zawartości

Mythweb (serwer Apache) I Sciaganie Nagran.

radziojedi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam postawiony serwer z Mythtv. W sklad mythtv wchodzi mythweb (to taki serwer apache, udostepniajacy miedzy innymi nagrania - piszac bardzo ogolnie:)). Moj problem polega na tym, ze w momencie sciagania jakiegokolwiek nagrania w sieci lokalnej (poprzez mythweb - strone www), predkosc jest rowna przepustowosci mojego lacza (2Mb/s). Wydaje mi sie, ze powinna byc duzo wieksza, jesli jest to siec lokalna (1 router, wspomniany serwer i 2 laptopy). Dzieki za ewentualna pomoc.

Nie powinna być większa, to kwestia wykorzystywanego protokołu, nie lokalizacji. Tego nie przeskoczysz.

No wlasnie pamietam, ze pare lat temu mialem debiana i tam przy pobieraniu nagrania predkosc pobierania byla duzo wieksza (ten sam router). Przy zalozeniu oczywiscie, ze byla to wewnetrzna siec.

Teoretycznie powinna to byc (chyba) predkosc ok 54Mb/s (router 54Mb, karty po 54Mb) w wewnatrz siec.

Czyli mam rozumiec, ze jesli mam serwer www apache i jakas stronke www, na ktorej sa umieszczone pliki, to w sieci lokalnej podczas ich pobierania i tak mam predkosc 2Mb (taka mam predkosc internetu)?