Nifir Napisano Kwiecień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2009 Hej, jakiś czas temu po zrobieniu update siadł mi Xserver. Z racji że nie miałem czasu i chęci przesiadłem się na Windowsa i nie brałem się za to. Jednak w końcu uznałem, że muszę w końcu to ruszyć i zabrałem się do pracy. Metodą laika poszukałem trochę w necie, przetestowałem kilka sposobów z różnym skutkiem, aż w końcu wywaliłem xorga i zastosowałem metodę Theriela. Co prawda system ładuje się bez grafiki, ale później mogę się nią cieszyć (wcześniej miałem odwrotnie, ładował się graficznie, a później była tylko pustka ). Jak już wspomniałem grafika jest, ale nie jestem co do niej przekonany. Póki co testowałem dopiero filmy, ale te już wyświetlają się bardzo blado: . Monitor Acer AL1916W Karta ATI Radeon X1900 Xorg.conf wyglada tak: # Xorg configuration created by system-config-display Section "ServerLayout" Identifier "single head configuration" Screen 0 "Screen0" 0 0 EndSection Section "Files" ModulePath "/usr/lib64/xorg/modules/extensions/fglrx" ModulePath "/usr/lib64/xorg/modules" EndSection Section "ServerFlags" Option "AIGLX" "on" EndSection Section "Monitor" Identifier "Monitor0" ModelName "LCD Panel 1440x900" HorizSync 31.5 - 56.0 VertRefresh 56.0 - 65.0 Option "dpms" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "fglrx" Option "OpenGLOverlay" "off" Option "VideoOverlay" "on" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Enable" EndSection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nifir Napisano Kwiecień 2, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2009 Poradziłem sobie z tym. Nie wiem dlaczego wcześniej ustawienia jaskości w filmach mi nie działały, przeinstalowałem mplayera i xine i tym razem zmiany jasności zaczęły działać normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi