MATI8888M1 Napisano Kwiecień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2009 Witam! Jestem nowe użytkowanie i pierwsze raz Fedora w przygody Szukałem i czytałem poradnik, google przez 4 dni nie ma go i jest mi męczyć. Po instalowałem i pojawił mi kilka kroki było pokaż mi o nowe konto ale ja wybrałem dalej czyli pusto postawić i później nowe konto bo myślałem wystarczyć wejść do konto root (jak admin w Win) akurat pojawił mi że nie możecie uwierz... I czytałem root to jest niecodzienie do pracy ani środowisko graficznym. Tylko wiem że Alt + Ctrl + F2 tylko tekst jak init 3. Tylko chce Alt + Ctrl + F1 aby wejść do konto root jeżeli nie jest taki możliwości więc gdzie mam nowe konto przy logowanie czy mam piszę pod konsolę, skrót klawiatury? Pokaż Was zdjęcie: Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radex Napisano Kwiecień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2009 Znaczy chcesz stworzyć nowe konto czy co? Jeśli tak, to Ctrl+Alt+F3 (skoro pierwszy i drugi są zajęte), zaloguj się na roota, i utwórz usera poprzez adduser (adduser nazwaUsera) (powinno działać ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Kwiecień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2009 Tylko wiem że Alt + Ctrl + F2 tylko tekst jak init 3 Tam wystarczy napisać (jako root): adduser NAZWA i dołożysz sobie użytkownika. Potem można się będzie normalnie zalogować - tak jak na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATI8888M1 Napisano Kwiecień 4, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2009 Dzięki Już rozumiem. Myślę powinno przenieś do poradnik. Jeszcze mam pytania, czy możliwości wejść do konto root? Jeżeli tak taki możliwości więc jak? Z góry dziękuje. PS. Proszę więcej pisz np. removeuser NAZWA itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Kwiecień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2009 Jeszcze mam pytania, czy możliwości wejść do konto root? Tak samo. Wchodzisz tu: Tylko wiem że Alt + Ctrl + F2 tylko tekst jak init 3 i logujesz się jako root. Tryb tekstowy wystarcza do dodania użytkownika. p.s. Usunięcie to userdel NAZWA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi