dan01 Napisano Kwiecień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2009 Witam Chciałem zainsatlować słownik angielski (Longmand Dictionary of Contemprory English) pod fedorą 8. Na CD mam wersję pod linuksa. Według readme.txt wystarczy uruchomoć instaall.sh. Kiedy tak robię to program owszem się uruchamia ale w okienkach instalacyjnych zamiast tekstów pojawiają sie tylko pokropkowane prostokąty tak, ze nie mam mozliwości wybrać żadnych opcji instlacyjnych. Co musze doinsatlować/zrobić aby pojawiły się komendy. Dzięki z góry za wszelkie wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Kwiecień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2009 Fonty. Musisz wydedukować, jakiego fontu potrzebuje program, i doinstalować go. Stawiałbym w pierwszej kolejności na klasyczne fonty X-window, tj. któryś z xorg-x11-fonts-* W razie niepowodzenia można by też spróbować napisać plik rc, który skłoniłby X do używania innego fontu w tym programie. Ale bez gwarancji sukcesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dan01 Napisano Kwiecień 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2009 Dzięki zainstalowałem brakujące fonty xorg-x11 i poszło. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi