96th Napisano Kwiecień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2009 Witajcie. Mam problem z GParted, a mianowicie to nie mogę stworzyć partycji rozszerzonej. Mam już jedną, ale potrzebuje drugiej. Mój układ partycji: Opcja przy tworzeniu nowej partycji "Partycja rozszerzona jest zablokowana". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Kwiecień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2009 nie mogę stworzyć partycji rozszerzonej. Mam już jedną, ale potrzebuje drugiej. Mój układ partycji: Nie da się. Możesz stworzyć kolejne logiczne na rozszerzonej, lub podstawową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2009 limit = 4 podstawowe partycje, a w rozszerzonej mnóstwo partycji logicznych (limit znają tylko chłopcy z branży). Poza windowsem, nikt nie zwraca uwagi czy to partycja logiczna, czy podstawowa, czy ...chyba Rozszerz sda3 do końca i utwórz w niej tak jak zrobiłeś /home. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
96th Napisano Kwiecień 21, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2009 Ona jest "zakluczona". Nawet chyba z LiveCD nic nie mogłem na niej zrobić. Jutro spróbóje i edytuje (szkoła od 6:45 do 16:30 ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2009 "zakluczona" bo zamontowana. Odpal z LiveCD i jeśli rzeczywiście będzie kluczyk to poczytaj o "umount" w google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
96th Napisano Kwiecień 26, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2009 Ustawiłem sobie wszystko, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi