qmic Napisano Kwiecień 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2009 Z Fedora mam do czynienia od czasow RedHat 4 i nigdy mi sie nic podobnego o uszy ani oczy nie obilo... Mozesz nam tu podac zrodlo tego newsa? To od kiedy masz do czynienia nie zmienia faktu że musisz o wszystkim zawsze słyszeć, podawałem już na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ysio Napisano Kwiecień 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2009 @Arabski ale zdaje się trzymasz ją na serwerze? Mi aktualizacje naprawdę zbrzydły pod archem Chętnie bym tego nie robił, ale wystarczy, że zechcę zainstalować jakąś aplikację, gdy się skończy wsparcie dla F10 i poleci na zależnościach. osobiście uważam, że głupoty wypisujecie jest taka magiczna strona http://rpm.pbone.net/ - mozna na niej wyszukać pakiet jakiego się szuka. Przykładowo proponuję wyszukać "ssh" dla Red hata 5, i nie mówię o RHEL, ale o czymś co miało miejsce pod koniec lat 90-tych, a skoro to gdzieś faktycznie leży, to oznacza, że yum można też sobie przerobić. Tutaj mozna pobrać ten pakiet ftp://ftp.pbone.net/mirror/www.haoli.org/...0.13-2.i386.rpm Podobno na linux można wszystko skompilować, niestety niektórym wychodzą tylko komplikacje ps. mój router to FC5 zdalnie aktualizowany wdo ersji aktualnej tj. FC-10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2009 (...)podawałem już na tym forum.A mógłbys podać jeszcze raz, bo ani na stronie projektu ani w Twoich postach (przejrzałem wstecz do września 2008 mniej więcej) nic takiego nie znalazłem. Informacja o tyle istotna, że to by znaczyło, że z F11 też mogą być problemy większe niż normalnie (chociaż na razie na szczęście nie zauważyłem nic takiego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ippo Napisano Kwiecień 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2009 osobiście uważam, że głupoty wypisujecie jest taka magiczna strona http://rpm.pbone.net/ - mozna na niej wyszukać pakiet jakiego się szuka. i magicznie rozwiąże wszystkie zależności? bo ten wyszukany pakiet trzeba jeszcze zainstalować... np. w centosie 5.3 zarządzanie bluetooth pochodzi z epoki żelaza, próbowałem go podciągnąć do tego co jest w F10 i niektórych zależności chyba się nie da ruszyć, bo np. nie da się bezboleśnie* podmienić pythona 2.4 na 2.5 * ja się bawiłem godzinę zanim dotarłem do pythona a to nie był koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Kwiecień 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2009 A mógłbys podać jeszcze raz, bo ani na stronie projektu ani w Twoich postach (przejrzałem wstecz do września 2008 mniej więcej) nic takiego nie znalazłem. Informacja o tyle istotna, że to by znaczyło, że z F11 też mogą być problemy większe niż normalnie (chociaż na razie na szczęście nie zauważyłem nic takiego) Też przejrzałem wszystkie swoje posty bo byłem o tym przekonany że już o tym pisałem :/ Poszukiwania w sieci zaowocowały tym że prawdopodobnie opinia moja wzięła się z powodu przesunięcia premiery F9, kiedy była ona ciągle testowa, zresztą pełno się o niej pisało wtedy a teraz nic nie mogę znaleźć, za co serdecznie przepraszam za to mylne pojęcie:) Jednakże podtrzymuję że nie warto pchać się w najnowszy release dystrybucji i przynajmniej sam nie zrobie tego ever more. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2009 Czyli zakładam, że wszystkie wersje (poza alfa, beta, rc itp) są stabilne. [Off topic] Jednakże podtrzymuję że nie warto pchać się w najnowszy release dystrybucjiDla niektórych, to chyba jak zdążyłem się zorientować jedyne wyjście np. ze względu na obsługę nowego sprzętu. Osobiście zazwyczaj czekam ok. 2 m-cy z przejściem na nową wersję. Na F10 przesiadłem się głównie ze względu na znaczące zmiany w Gimp 2.6, którego pod F8 już nie "wyprodukowano" a samodzielna kompilacja ze względu na GEGL i zależności przekroczyła moje nader skromne umiejętności. Chociaż z drugiej strony lubię nowinki i teraz też "z boku" mam zainstalowaną F11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Kwiecień 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2009 Czyli zakładam, że wszystkie wersje (poza alfa, beta, rc itp) są stabilne. O ile czegoś nowego nie wymyślą [Off topic] Dla niektórych, to chyba jak zdążyłem się zorientować jedyne wyjście np. ze względu na obsługę nowego sprzętu. To oczywiście racja, Jednak zauważyłem jakie piętno na wielu ludziach wytworzyła telewizyjna reklama z parciem na nowenowenowenowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi