nestoor Napisano Maj 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2009 Fedora 10 Mam następujący problem .... wszystko co otwieram na udziale smb ( co jest plikiem doc, xls pps co otwiera open office domyslnie) otwiera sie w trybie do odczytu i nie moge nic zmienic ..... występuje jakiś bląd "vgfs". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Maj 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2009 zacznij od podania tutaj tego błędu i swojej konfiguracji samby, inaczej wróżki szukaj a błąd w google próbowałeś wkleić? to zazwyczaj najkrótsza droga do sukcesu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Maj 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2009 Fedora 10 Mam następujący problem .... wszystko co otwieram na udziale smb ( co jest plikiem doc, xls pps co otwiera open office domyslnie) otwiera sie w trybie do odczytu i nie moge nic zmienic ..... występuje jakiś bląd "vgfs". Możesz zmienić nazwę jakiegokolwiek pliku na tym udziale smb? Czy ten udział to jest udostępniony folder Windowsa czy też Samba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nestoor Napisano Maj 18, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2009 Możesz zmienić nazwę jakiegokolwiek pliku na tym udziale smb? Czy ten udział to jest udostępniony folder Windowsa czy też Samba ? Tak mogę zmienić nazwy. Jest to Samba. A oto screen z błędem : http://tiny.pl/zbsr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Maj 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2009 Tak mogę zmienić nazwy. Jest to Samba. A oto screen z błędem : http://tiny.pl/zbsr Z tego co znalazłem w sieci, ten błąd był zgłoszony na bugzilli i został naprawiony, tak więc aktualizacja systemu (niekoniecznie yum update, a bardziej do nowszego numerka fedory) powinna pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nestoor Napisano Maj 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2009 Problem w tym ze mam fedora 10 "2.6.27.21-170.2.56.fc10.i686" ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Maj 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2009 Problem w tym ze mam fedora 10 "2.6.27.21-170.2.56.fc10.i686" ;/ No tak, ale jak została wydana w jakimś październiku to pewnie pakiety mogły być z jakiegoś stycznia, a błąd był naprawiony pod koniec roku jakoś. Uruchom może Live CD FC11 i powiedz czy działa, jak nie to pomyślimy co dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nestoor Napisano Maj 20, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2009 Myślę ze poczekam do wersji finalnej ktora wychodzi za 2 tygi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Maj 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2009 Myślę ze poczekam do wersji finalnej ktora wychodzi za 2 tygi Sprawdzenie z LiveCD nie boli, przynajmniej będziesz wiedział czy warto czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi