exys Napisano Czerwiec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2009 Zainstalowałem dzisiaj F11 na Lenovo R61 i mam problem z bluetooth. Nie mogę go włączyć, gdy klikam na ikonce bluetooth w prawym górnym rogu ekranu i i wybieram opcje „Turn On Bluetooth” nic się nie dzieje. Wcześniej używałem Arch Linux, więc spróbowałem włączyć bluetooth przez ustawienie 'enable' w pliku /proc/acpi/ibm/bluetooh, ale to niestety też nic nie daje. Proszę o pomoc z tym dość nietypowym problemem. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzywy Napisano Czerwiec 10, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2009 Sprawdź taki z deka hardcorowy sposób ( mam nadzieje, że czegoś nie pomylę, ale nie mam jak sprawdzić teraz): Wyedytuj /etc/PolicyKit/PolicyKit.conf - dodaj poniższe linie pomiedzy tagi <config> i </config> : <match user="Twój_użytkownik"> <return result="yes"/> </match> Twój_użytkownik - zamieniasz na Twojego na którego się logujesz. Przerestartuj serwis: service bluetooth stop && service bluetooth start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exys Napisano Czerwiec 10, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2009 Znalazłem to rozwiązanie wcześniej, ale niestety ono nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Czerwiec 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 Ja doradzę tak ; poprzez narzędzie "dodaj/usuń programy doinstaluj różne pakiety które zawierają w nazwie słowa " bluetooth' i "obex" To powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exys Napisano Czerwiec 11, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2009 Zainstalowałem te pakiety, brakowało tylko jednego. Ale niestety dalej to samo. Czy to, że używam wersji 64 bitowej ma jakis wpływ na bluetooth. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exys Napisano Czerwiec 12, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2009 Dzisiaj zauważyłem że bluetooth zaczyna działać gdy włączę sieć wi-fi za pomocą przełącznika na obudowie laptopa, ale niestety się wi-fi się nie chce włączyć. Jak to naprawić, albo jak ustawić żęby bluetoothnie włączał sie razem z wi-fi tylko osobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Kwiecień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2010 Nie da sie osobno ponieważ WiFi oraz Bluetooth to jeden moduł w którym załączasz zasilanie właśnie owym przyciskiem na obudowie. Ale w czym przeszkadza uruchomiona sieć WiFi (zakładam że przcujesz z podłączonym zasilaczem) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi