Skocz do zawartości

Conky I Ikonki

Zagiewa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam conky i mały problem... Jak wiadomo gdy uruchamiamy conky to ikony znikają, wyczytałem, że aby był conky i ikonki to w pliku konfiguracyjnym trzeba dopisać own_window yes ale wtedy conky uruchamia się w oknie co mi się nie podoba. Da się to zrobić jakoś inaczej? Drugim rozwiązaniem jest pozbycie się całkowicie ikonek z pulpitu ale ze względu na to, że mam dwa dyski to po ich zamontowaniu (montują się automatycznie po uruchomieniu systemu ) pojawiają się na pulpicie ikonki dysków czy napędu dvd i teraz jak się tego pozbyć, żeby dyski były zamontowane ale nie wyświetlały się ich ikony na pulpicie? Z góry dziękuje.

Dzięki wielkie pomogło:D Plik który mi wysłałeś różnił się niewiele od mojego. Twoja konfiguracja uruchamia conky we własnym oknie (own_window yes) ale ta linijka mi pomogła: (own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager) ona tak jak by usuwa obramowanie okna conky przez co wygląda jak by był częścią pulpitu i o to chodziło ;D dzięki wielkie. A tak w ogóle używam GNOME.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...