fafig Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 wczoraj ogladalem w tv, ze w lublinie zachecaja studentow do studiowania informatyki, maja dostac 1000zl tylko nie wiem czy na semestr, czy jednorazowo na poczatek. szkoda ze na PRz 5 lat temu nie bylo takich ulg - z checia bym skorzystal. co sadzicie o takim obrocie spraw. to bedzie zupelnie jak z tym wojskiem, ludzie beda szli tylko dla tego 1000zl. ofc nie tylko o informatyke sie rozchodzi, dalem tylko przykladowy kierunek (po prostu ludziom sie nie chce matmy i fizy uczyc - wszystko na latwizne - konsekwencja -> niedobor inzynierow). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 Z tego co ja słyszałem to to ma być do 1000 PLN co miesiąc od 2 roku, przy czym jak się zacznie drugi rok to daja z dołu za cały pierwszy. Ponoć ma być tak na 27 polskich uczelniach, które wygrały konkurs. Pozdrawiam, Esail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 no ja piernicze :| to sie nazywa sprawiedliwosc... oj jakbym jeszcze raz mial na studia isc oooj bym zarobil, rok studiow i mozna auto kupic jakies ...ech marzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 Ta, niezła ściema, już dwa lata temu słyszałem, że taki projekt wszedł w życie akurat na mojej uczelni, ale jakoś nikt z moich znajomych ani grosza nie dostał. Ale pewne jest to, że od przyszłego roku mają obniżyć kasę za stypendium naukowe, podnieść średnią potrzebną do zdobycia takiego stypendium i jeszcze podwyżka opłat za kursy poprawkowe, bo potrzebują kasy na organizacje większych imprez i budowę nowych budynków. Niby nie ma środków, a stypendium socjalne dostanie każdy kto dobrze zakombinuje, bo nikt tego nie sprawdza... Ja to byłbym zadowolony jakby chociaż trochę ceny mieszkań spadły, bo o tym 1000 zł to nawet nie marzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Czerwiec 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 i tak to jest, naukowe na panstwowych leca na leb na szyje. nie dziwne ze pojawia sie "wyscig szczurow".. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi