DAREK WL. Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 Proszę o pomoc w takiej sprawie ; mam telewizor który ma wbudowaną kartę sieciową i program DLNA Jest on podłączony do routera i na windows zaznaczyłem w ustawieniach sieci opcje ; udostępnianie plików , udostępnianie multimediów . Do telewizora jest dołączona płytka z programem ; Samsung PC SHARE MANAGER . Ale ten program też jest na windows :lammer: Proszę o pomoc ; jak i co trzeba zainstalować , skonfigurować aby komputer [192.168.1.101] i telewozor [192.168.1.102] widziały sie poprzez router [192.168.1.100] . Tak by można było w telewizorze poprzez program DLNA odtwarzać pliki z partycji linuksowej Z góry dzięki za wszelkie porady . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 Nie mam pojęcia czy o to chodzi, ale yum search DLNA pojawi się kilka wyników m.in. ushare-freeworld. Może to to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ktoso Napisano Czerwiec 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2009 Może któryś z tych: http://elinux.org/DLNA_Open_Source_Project...A_media_servers ? ( Dla PS3 korzystam z http://code.google.com/p/ps3mediaserver/ że to wszystko niby zgodne z DLNA... to powinien każdy z nich zadziałać w teorii (?)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Czerwiec 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2009 Dzięki koledzy za wszystkie porady . Zainstalowałem ten program Elisa ale pojego uruchomieniu pojawia sie 5 kręcących sie w kółko ikonek i nie wiem jak tam ustawić by program ten stał sie serwerem multimediów Poza tym w opisie programu DLNA znalazłem coś takiego że on obsługuje windowsowe systemy plików . O linuksowych ext3 , ext4 czy reiserfs nie ma wzmianki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ViQiX Napisano Czerwiec 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2009 Udostępnij wybrane katalogi przez Sambe i Windows normalnie je widzi, przypuszczam, że TV też je zobaczy. Ja mam podobnie u siebie. Siostra uparcie siedzi na Windzie XP(mówi, że fajna, kolorowa, jak pokazałem Compiz-Fusion, to pyta po co to?. Jak wszyscy zagorzali Windziaże ). Katalogi udostępnione przez Sambe bez problemu są widziane przez Winde i wzajemnie. Samba widzi te z Windy. Konfiguracja Samby, na pewno jest gdzieś na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi