Skocz do zawartości

Udostępnienie Plików Z Fedory 11 Dla Telewizora

DAREK WL.

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w takiej sprawie ; mam telewizor który ma wbudowaną kartę sieciową i program DLNA

Jest on podłączony do routera i na windows zaznaczyłem w ustawieniach sieci opcje ;

udostępnianie plików , udostępnianie multimediów . Do telewizora jest dołączona płytka z programem ; Samsung PC SHARE MANAGER . Ale ten program też jest na windows :lammer:

Proszę o pomoc ; jak i co trzeba zainstalować , skonfigurować aby komputer [192.168.1.101] i telewozor [192.168.1.102]

widziały sie poprzez router [192.168.1.100] . Tak by można było w telewizorze poprzez program DLNA odtwarzać pliki z partycji linuksowej :rolleyes:

Z góry dzięki za wszelkie porady .

Dzięki koledzy za wszystkie porady .

Zainstalowałem ten program Elisa ale pojego uruchomieniu pojawia sie 5 kręcących sie w kółko ikonek i nie wiem jak tam ustawić by program ten stał sie serwerem multimediów :o

Poza tym w opisie programu DLNA znalazłem coś takiego że on obsługuje windowsowe systemy plików . O linuksowych ext3 , ext4 czy reiserfs nie ma wzmianki .

Udostępnij wybrane katalogi przez Sambe i Windows normalnie je widzi, przypuszczam, że TV też je zobaczy. Ja mam podobnie u siebie. Siostra uparcie siedzi na Windzie XP(mówi, że fajna, kolorowa, jak pokazałem Compiz-Fusion, to pyta po co to?. Jak wszyscy zagorzali Windziaże :lol: ). Katalogi udostępnione przez Sambe bez problemu są widziane przez Winde i wzajemnie. Samba widzi te z Windy. Konfiguracja Samby, na pewno jest gdzieś na forum.