MC' Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 W ostatnim updacie jest jako rozwiązanie zależności. Podejrzewam że coś z geolokalizacją ale nie znalazłem nic konkretnego na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 Czy to nie coś powiązanego z narzędziem GeoIP? → http://www.geoiptool.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Lipiec 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 tzn że to ma umożliwiać na moim kompie postawić taką usługę czy ma to umożliwić lepszą identyikację mnie innym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 a to nie jest przypadkiem pakiet z digikama? bo tam zdaje sie jest cos takiego, ze mozna przypiac pinezkami lokalizacje zdjec. ofc moge sie mylic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 (edytowane) Zainstalowałem pakiet i dalej nie wiem do czego służy, a przyznam szczerze, ze po prostu nie chce mi się czytać W każdym razie w "manach" są wskazania na http://www.maxmind.com Chyba jak masz swoja stronę i wykupioną jakąś licencję to możesz łatwo lokalizować odwiedzających stronę. Z naciskiem na "chyba". [EDIT] Właśnie próbowałem zrobić aktualizację. Pakiet GeoIP instaluje się jako rozwiązanie zależności z najnowszą wersją ktorrent - wnioski można wyciągać dowolne. Edytowane Lipiec 1, 2009 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 ... po to zeby RIAA i MPAA mogly sprawdzic ze Waldo sciaga nielegalne torrenty . btw nie tylko ktorrent potrzebuje tego, ale rowniez co dziwne...amule oO. cos mi sie wydaje ze to jest do tworzenia wlasnego trackera i do serwera amule, ale na 100% nie jestem pewien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2009 Najprościej to yuma spytać chyba :> morsik@phoenix:/home/morsik > yum info geoip Wczytane wtyczki: refresh-packagekit Zainstalowane pakiety Nazwa : GeoIP Architektura : i586 Wersja : 1.4.6 Wydanie : 1.fc11 Rozmiar : 1.4 M Repozytorium : installed Podsumowanie : C library for country/city/organization to IP address or : hostname mapping URL : http://www.maxmind.com/app/c Licencja : LGPLv2+ Opis : GeoIP is a C library that enables the user to find the : country that any IP address or hostname originates from. It : uses a file based database that is accurate as of March : 2003. This database simply contains IP blocks as keys, and : countries as values. This database should be more complete : and accurate than using reverse DNS lookups. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi