Skocz do zawartości

Kde4 - Wyleciał Oxygen

bulaziom

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś dałem "yum upgrade kde" i nie wiem jakim cudem wyleciał Oxygen;) Jeśli chodzi o dekoracje okna to jest taka jak była natomiast w zakładce "Styl" nie mam oxygena, jak go przywrócić?:(

Druga sprawa nie mogę instalować żadnych plazmoidów, zawsze jest:

"Instalacja /tmp/kde-username///106304-now-rocking.plasmoid nie powiodła się!"

hm a probowales go doinstalowac? bo jak ja np wpisuje yum list oxygen to pokazuje mi to:

[maciek @ amd64 os_iso] $ yum list avaiable *oxygen*
Loaded plugins: aliases, allowdowngrade, changelog, downloadonly, fastestmirror, presto, priorities, 
protect-packages, protectbase, refresh-packagekit, refresh-updatesd, security,
              : verify
18 packages excluded due to repository protections
Installed Packages
oxygen-icon-theme.noarch                                                                      4.2.2-1.fc11                                                                   @fedora
Available Packages
doxygen.x86_64                                                                                1:1.5.8-2.fc11                                                                 fedora
doxygen-doxywizard.x86_64                                                                     1:1.5.8-2.fc11                                                                 fedora
oxygen-cursor-themes.x86_64                                                                   4.2.2-5.fc11                                                                   fedora
oxygen-cursor-themes.noarch                                                                   4.2.4-3.fc11                                                                   updates
oxygen-icon-theme-scalable.noarch                                                             4.2.2-1.fc11                                                                   fedora
trac-doxygen-plugin.noarch

Ten styl chyba instaluje się razem z kdebase-runtime. Uruchom qtconfig-qt4 i sprawdź czy go tam nie ma (możesz zobaczyć na koncie innego użytkownika czy dzieje się tak samo). Gdyby tylko u Ciebie brakowało stylu, radykalne rozwiązanie to usunąć Twoją konfigurację .kde.

Zaktualizuj system.