DAREK WL. Napisano Lipiec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2009 W KDE 3.5 opodobała mi sie opcja 'otwórz terminal tutaj" która była w menu kontekstowym lub w menu "narzędzia" . W KDE 4.x nie ma tej opcji . Czy można ją jakoś przywrócić :?: Doinstalować jakiś pakie tak by wędrując po katalogach nie trzeba było używać w konsoli polecenia ; cd.. tylko tak jak dawniej po kliknięciu prawym otworzyć terminal w katualnie przegląądanym katalogu . Widziałem tą opcję w KDE 4.3 RC ale to jest środowisko niestabilne więc nie chcę go używać . Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Lipiec 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2009 Wypróbuj to. Można też przypisać skrót klawiatury do otwierania terminala w osobnym oknie, chociaż po chwili przyzwyczajenia opcja terminala w oknie dolphina nie jest taka zła. Nie wiem na jakiej podstawie wyciągasz wnioski o niestabilności wersji RC, wszystko działa (nie doświadczyłem zawieszeń plazmy przy zmianie wielkości plazmoidów, o których niedawno pisano, być może chodzi o mniej szczęśliwe ich kombinacje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Lipiec 24, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2009 Sokar Dzięki za poradę . Gdy ja zainstaloweałem KDE 4.3 RC to co chwila wyskakiwało okienko z komunikatem o błędzie ; KTSO start failure. Tak jakoś to sie nazywało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi