Noctivivans Napisano Sierpień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2009 Witam znalazłem ostatnio na youtube taki oto filmik: Fake czy nie? Jeśli nie to jak to jest zrobione? Autor filmu nie napisał niestety, jak uzyskać taki efekt. edit: na tym filmie widać jak zamienia systemy miejscami(ok. 1:10): IMO nie wygląda to na wirtualną maszynę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowik Napisano Sierpień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2009 IMO to jest wirtualna maszyna, a fakt, że nie widać obramówek okien linuxiarzy nie powinien dziwić EDIT: nie napisałem dlaczego tak uważam.... uważam tak, bowiem inaczej się nie da tj nie podzielisz zasobów komputera pomiędzy dwa systemy działające równolegle bez użycia wirtualizacji, a szczególnie nie pod ubuntu i windows XP (zawsze jest szansa, że ktoś napisze specjalny, niszowy system operacyjny, który będzie mógł uruchomić kilka swoich instancji równolegle bez użycia wirtualizacji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawe song Napisano Sierpień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2009 A nie dałoby się skonstruować płyt głównych z obsługą czegoś takiego? Dwurdzeniowy procesor, osobne moduły pamięci, dysk może być jeden itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowik Napisano Sierpień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2009 pewnie, że można - istnieją konfiguracje w których procesory korzystają z takich wspólnych urządzeń jak magistrala systemowa czy pamięć. Są to wyjątkowe konfiguracje przeznaczone tylko dla superkomputerów. Pod takie superkomputery tworzone są specjalne systemy operacyjne (zwykle są to odmiany unixa i (_linuxa_ ? Linuksa) ORT) i nie ma szans zainstalowania na nich windowsa:) no chyba, że na wirtualnej maszynie:P EDIT: dodajcie poprawianie unixa na Uniksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2009 dodajcie poprawianie unixa na Uniksa Raczej należy usunąć poprawianie linuxa na linuksa. Od 8 grudnia ubiegłego roku → http://rjp.pan.pl/index.php?option=com_con...3&Itemid=68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowik Napisano Sierpień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2009 wy też to widzicie - pawe song - 0 postów, mimo że w tym wątku pisał ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noctivivans Napisano Sierpień 4, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2009 A nie dałoby się skonstruować płyt głównych z obsługą czegoś takiego? Dwurdzeniowy procesor, osobne moduły pamięci, dysk może być jeden itp? Zdaje mi się że było jakieś urządzenie przenośne, gdzie był windows mobile/vista(chyba), przełączane przyciskiem z jednego na drugi bez restartu, ale nie jestem pewien. Filmik mnie zaskoczył, bo ten komputer wygląda na zwykły laptop. @Kowik: mam tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2009 mimo że w tym wątku pisał ??Popatrz jeszcze w jakim dziale. Bzdety z OFFTOPIC nie są zliczane na konto użytkownika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi