romek_maki Napisano Listopad 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2004 gdzie znajde kernel-source rpm do FC3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_szary Napisano Listopad 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2004 myślę, że to powinno pomóc www.fedorazine.com/content/view/310/2/ i to http://www.fedoraforum.org/forum/archive/i...hp/t-25314.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2004 gdzie znajde kernel-source rpm do FC3 Wszystko opisane jest w release notes !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2004 niby wszystko jest ale moim zdaniem to debilizm zeby zie dawac kernel-source... po co utrudniac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2004 niby wszystko jest ale moim zdaniem to debilizm zeby zie dawac kernel-source... po co utrudniac? A nie debilizmem jest dawać to samo dwa razy? Dotychczas było tak, że źródło jądra były w kernel-2.6*src.rpm i kernel-source-2.6*.rpm. Teraz zostały tylko te pierwsze. Zresztą co ja się tu produkuje, wszystko wyjaśnione jest w release notes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Listopad 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2004 wiem ze jest opisane i wiem ze zrodla sa w .src.rpm. wiem tez ze wiekszosc ludzi ktorzy potrzebuja dostepu do zrodelek jajka korzystala z pliku kernel-source a nie src.rpm. dlatego mysle ze lepiej by bylo jak by wywalili src.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2004 wiem tez ze wiekszosc ludzi ktorzy potrzebuja dostepu do zrodelek jajka korzystala z pliku kernel-source a nie src.rpm. dlatego mysle ze lepiej by bylo jak by wywalili src.rpm To jakbyś zrobił jajko w pakiecie rpm? Kernel-source w ogole nie jest potrzebny! Do kompilacji zewnętrznych modułów wystarczą tylko nagłówki w /lib/modules/`uname -r`/build/, a do skompilowania jądra paczka src.rpm (wystarczy podmienić plik config). Jak ktoś instaluje na "po staremu" to potem ma takie kwatki, że nie może odinstalowac standardowego kernela, bo się rpm pluje o zależności... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi