guzzi Napisano Wrzesień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2009 Witam jestem tu pierwszy raz. Zetknąłem się z pewnym problemem. Musze postawić serwer który będzie obsługiwał starą wersję Progressa bazodanowego. Lecz przy próbach instalacji krzyczy że potrzebuje libg++.so.2.7.2 a dokładnie "./progress/_ovrly: error while loading shared libraries: libg++.so.2.7.2: cannot open shared object file: No such file or directory The installation terminated abnormally." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2009 Stara Fedora tzn. jak bardzo stara? Przypuszczalnie doinstalowanie pakietu compat-libstdc++ powinno pomóc → http://rpm.pbone.net → wyszukiwanie zaawansowane, odznacz wszystkie dystrybucje poza Twoją i wpisz nazwę biblioteki. Znajdziesz pakiety dla FC1, FC2, FC3. P.S. Pisz we właściwych działach. Twój post nie ma nic wspólnego z informacjami nt. forum. Przenoszę do "No name", chociaż może powinno trafić do "Administracji" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2009 ... a mi to: error while loading shared libraries wyglada na standardowy problem z kontekstami SElinux w starych Fedorach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzzi Napisano Wrzesień 9, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2009 Stara Fedora tzn. jak bardzo stara? Przypuszczalnie doinstalowanie pakietu compat-libstdc++ powinno pomóc → http://rpm.pbone.net → wyszukiwanie zaawansowane, odznacz wszystkie dystrybucje poza Twoją i wpisz nazwę biblioteki. Znajdziesz pakiety dla FC1, FC2, FC3. P.S. Pisz we właściwych działach. Twój post nie ma nic wspólnego z informacjami nt. forum. Przenoszę do "No name", chociaż może powinno trafić do "Administracji" Ok byłem tu pierwszy i chyba ostatni raz. Od x lat jestem na innych forach i czegoś takiego nie widziałem żeby jak ktoś się pomylił od razu go szkolić. Na co dzień siedzę na debianie i freebsd trtaf chciał żebym sprawdził fedorę ale to już historia. Pozdrawiam i zalecam zmianę moderatora a przy okazji likwidację mojego konta na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2009 Na co dzień siedzę na debianie i freebsdAch... Mistrzu wybacz, że uraziłem. P.S.Niby stary wyjadacz a beksa... Moje dziecko jak było w wieku podstawowej szkoły, to mówiło w takich wypadkach "weź się obraź" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guzzi Napisano Wrzesień 9, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2009 Ach... Mistrzu wybacz, że uraziłem. P.S.Niby stary wyjadacz a beksa... Moje dziecko jak było w wieku podstawowej szkoły, to mówiło w takich wypadkach "weź się obraź" Przyznaję - troche za ostro zareagowałem poprostu ciężki dzień i nieudane próby z serwerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2009 Bo nie ma co się obrażać. Lepiej napisz jaka wersja Fedory. Czy paczki z rpm.pbone.net coś Ci pomogą i sprawdź to o czym pisze powyżej exbros. P.S. A do ortografii też się lubię czepiać, więc spróbuj zainstalować słownik ortograficzny w FF albo z Opery 10 korzystaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi