Skocz do zawartości

Java W Operze

pascalhp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Korzystam z Opery 10 i domyślnie z Fedorą miałem wgraną wersję javy OpenJDK, niestety czcionki są bardzo poszarpane i niewyraźne. Skasowałem więc OpenJDK i zainstalowałem oryginalną Javę Sun'a, w Firefoxie wszystko świetnie działa, niestety nie potrafię skonfigurować Opery z tą wersją Javy, wszystko to co wyczytałem w internecie zawiodło.

Z góry dziękuję za pomoc,

pascalhp.

Robiłem wczoraj według tej porady i nie działało, dzisiaj rano zainstalowałem jeszcze raz Javę od Suna, wyszukałem odpowiednią lokalizację, wpisałem w konfigurację Opery i zadziałało. Możliwe, że po prostu musiałem ponownie komputer uruchomić.

Dziękuję bardzo za pomoc. :)

ja używam firefoxa i mam jave tak jak opisano w installation

Nie udało mi się zainstalować opery 10 pod gnomem.

$ sudo rpm -ivh Pobrane/opera-10.00.gcc4.shared.qt3.i386.rpm

błąd: Niespełnione zależności:

libqt-mt.so.3 jest wymagany przez opera-2:10.00-4585.gcc4.shared.qt3.i386

oraz

pakiet qt3-3.3.8b-25.fc11.x86_64 jest już zainstalowany

Binaria ściągniete jako paczka tar.gz też sie nie chce zainstalować:

Do you want to install them in /etc [ y,n | yes,no ] ?

y

cp: nie można wykonać stat na `etc/operaprefs_default.ini': Nie ma takiego pliku ani katalogu

cp: nie można wykonać stat na `etc/operaprefs_fixed.ini': Nie ma takiego pliku ani katalogu

opera-10.00-4585.gcc4-shared-qt3.x86_64/install.sh: line 1769: cd: usr/share/icons/hicolor: Nie ma takiego pliku ani katalogu

cp: nie można wykonać stat na `usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/opera.png': Nie ma takiego pliku ani katalogu

cp: nie można wykonać stat na `usr/share/icons/hicolor/32x32/apps/opera.png': Nie ma takiego pliku ani katalogu

cp: nie można wykonać stat na `usr/share/icons/hicolor/22x22/apps/opera.png': Nie ma takiego pliku ani katalogu

Pozdrawiam