ronon Napisano Wrzesień 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2009 Witam Wszystkich, Szukam jakiegoś programu do monitorowania sieci. Obecnie używam programu iptraf, ale ten program w żadnym wypadku nie informuje mnie o tym, jaki adres ip używa internetu w %. Może znacie inny program. Chetnie go sprawdze. Ronon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Wrzesień 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2009 Informuje - są tam od tego filtry Jak chcesz wykresy itp to MRTG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Wrzesień 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2009 iftop lub przegladarkowy ntop. ten ostatni ma dobry interfejs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronon Napisano Wrzesień 23, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2009 iftop lub przegladarkowy ntop. ten ostatni ma dobry interfejs Jest paczka pod fedore 7? robilem yum install ntop i mi napisało, że nie ma. robilem yum install nt* i mi napisało, że : --> Running transaction check ---> Package ntl-static.i386 0:5.4-5.fc7 set to be updated ---> Package ntfsprogs-gnomevfs.i386 0:1.13.1-8.fc7 set to be updated ---> Package ntfs-config.noarch 0:1.0-0.5.rc5.fc7 set to be updated ---> Package ntfs-3g-devel.i386 2:1.2506-1.fc7.1 set to be updated ---> Package ntfsprogs-devel.i386 0:1.13.1-8.fc7 set to be updated --> Finished Dependency Resolution Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Wrzesień 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2009 Jest. Wystarczy poszukać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronon Napisano Wrzesień 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2009 Jest. Wystarczy poszukać... zainstalowalem iftop i ntop. Jest ok tylko mam pytanie w sprawie iftop. Czy iftop zapisuje logi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi