kicerk Napisano Październik 7, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2009 [root@localhost yum]# rpm -Uvh --force --nofiles --nodeps --replacepkgs --replacefiles yum-3.2.24-2.fc11.noarch.rpm ostrzeżenie: yum-3.2.24-2.fc11.noarch.rpm: Podpis Nagłówek V3 RSA/SHA256: NOKEY, identyfikator klucza d22e77f2 Przygotowywanie... ########################################### [100%] 1:yum ########################################### [100%] [root@localhost yum]# ls /etc/yum.repos.d/ [root@localhost yum]# Wina wersji? -edit- W tymhttp://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...t=0#entry131880 temacie dostałem info, że można otworzyć sobie (_rpm'a_ → RPM-a) ORT, i tam nie w katalogu /etc/yum.repos.d/ nie ma nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Październik 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2009 Nie ma sprawy... ... ale, ja tez nie pomyslalem - prawdopodobnie mozna to zalatwic jeszcze prosciej! (nie mam tego jak teraz sprawdzic, wiec moze ktos zweryfikuje...): pod mc mozna najnormalniej wejsc do pliku/pakietu yum-*.rpm (nie musi byc nawet ta sama wersja, wystarczy ze bedzie z tej samej wersji Fedory) i na zywca wypakowac/skopiowac te pliki do odpowiedniego katalogu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicerk Napisano Październik 7, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2009 Pusto tam jest. Będę szukał kolejnej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Październik 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2009 Piszemy w 2 watkach - najwyrazniej plikow *.repo nie ma w pakiecie yum... ktos wie gdzie sa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicerk Napisano Październik 7, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2009 Znalazłem. Płyta instalacyjna. Zacząłem szukać w plikach, które zawierają wyraz fedora. Na piewszy rzut poszedłe fedora-releases. No i się znalazło: fedora-rawhide.repo, fedora-updates-testing.repo, fedora-updates, fedora.repo. Jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2009 [root@F11 ~]# yum provides /etc/yum.repos.d/fedora.repo [...] generic-release-11-1.noarch : Generic release files Repozytorium: fedora Dopasowano z: Nazwa pliku : /etc/yum.repos.d/fedora.repo fedora-release-11-1.noarch : Pliki wydania Fedory Repozytorium: fedora Dopasowano z: Nazwa pliku : /etc/yum.repos.d/fedora.repo P.S. Połączyłem wątki. @kicerk nie zakładaj nowego tematu jak dotyczy wciąż tej samej sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi