tyu38 Napisano Październik 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2009 Witam. Zainstalowałem Fedore 11 i pojawia się prublem z yumem. Kiedy chcę cos zainstalować ( np yum install mc ), yum zaczyna sparwdzać repozytoria i dostaje zwiechy. Zero reakcji, nawet po 20 minutach, nawet crtl + c nie pomaga. System zainstalwoany na maszynie wirtualnej Vmware. Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 14, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2009 Wyczyścić cache, zainstalować wtyczkę yum-plugin-fastestmirror lub przełączyć w konfiguracji repozytoriów na pobieranie update'ów z "baseurl" zamiast "mirrorlist". Powyższe czynności były opisywane na forum, słowa kluczowe chyba podałem, więc poszukaj. Najlepiej wyszukiwać sposobami podanymi w mojej sygnaturce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyu38 Napisano Październik 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2009 Wyczyścić cache, zainstalować wtyczkę yum-plugin-fastestmirror lub przełączyć w konfiguracji repozytoriów na pobieranie update'ów z "baseurl" zamiast "mirrorlist". Powyższe czynności były opisywane na forum, słowa kluczowe chyba podałem, więc poszukaj. Najlepiej wyszukiwać sposobami podanymi w mojej sygnaturce. hm.... Czyścilem chache, znmieniałem na "basurl" i nic nie dało. Kiedy próbuje nagrać z lokalnego rpm yum nadal sie przywiesza : http://img.org.pl/obrazek/cUmCpN9IDhl.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2009 Szukałbym pomocy na forum VMware. Wcześniej sprawdź czy nie masz błędów na dysku-gospodarzu, czy plik, na którym jest dysk wirtualny nie jest uszkodzony. Poz tym zmień kernel na zwykły (chyba, że maszynie wirtualnej dałeś 4GB RAM lub więcej). Popatrz sobie jeszcze na ten dopisek na dole: nie zainstalowałeś VMware Tools - to też może mieć jakiś wpływ. I dlaczego VMware (zakładam, że masz nietanią licencję na Workstation) zamiast świetnie działającego, darmowego VirtualBox? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi