sliderps Napisano Listopad 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2009 witam, Kompletnie jestem zielony w temacie (_linuxa_ → Linuksa) ORT, ale to co znalazłem na google nie działa, mianowicie posiadam plik źródłowy program.cpp I teraz chciałbym go sobie skompilować w terminalu (Fedora 11) Tak więc uruchamiam terminal: Zakładamy że już jestem w kat. w którym jest program.cpp I wpisuje: g++ program.cpp -o programwynik Za każdym razem dostaje - NIE ZNALEZIONO POLECENIA g++ ?? Jak inaczej można skompilować z poziomu terminala, no chyba że gdzieś wpisuje źle.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Listopad 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2009 man gcc a jeśli go nie masz to yum install gcc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Listopad 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2009 Pewnie przyda się też pakiet gcc-c++, a najlepiej zainstaluj yumex i wyszukaj dostępne pakiety np. gcc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi