sam_on Napisano Listopad 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 Witam, Na codzień korzystam ze środowiska Gnome, jednak postanowiłem zmienić ubogo wyglądający gdm na nieco bardziej plastyczny kdm. Doinstalowałem system-switch-displaymanager i zmieniłem menadżera logowania. Niestety po zmianie nie mogę się zalogować na swoje konto. Wyskakuje mi okienko Cannot enter home directory. Using /. A po chwili jeszcze Could not update ICEauthority file /.ICEauthority Później długo nic się nie dzieje, więc dzięki ctrl+alt+backspace wracam do ekranu logowania. Co ciekawe mam również inne, raczej nieużywane konto, na które zalogowałem się bez problemu. Wróciłem do gdm, po czym bezproblemowo udało mi się zalogować na moje zwyczajne konto. Kolejne próby prowadzą do tej samej sytuacji. Co zrobić, aby kdm działało jak należy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Listopad 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2009 Spróbuj zmienić uprawnienia dla tego pliku: chmod a+x .ICEauthority Ewentualnie zmień nazwę tego pliku: mv .ICEauthority .ICEauthority.bak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sam_on Napisano Listopad 20, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2009 Niestety ani jedno, ani drugie nie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi