Lufcik Napisano Listopad 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2009 Mój problem polega na tym, iż nie mogę zaktualizować systemu. Robiąc to przez preupgrade wywala mi błąd File "/usr/lib/python2.6/site-packages/preupgrade/__init__.py", line 328, in complete_repo_setup repo._grabfunc.opts.user_agent = __user_agent__ AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'opts' Czytałem o tym błędzie, ale nadal nie mogę sobie poradzić. Jedna z rad to powiększenie partycji /boot. Tylko iż ja mam fedorę na jednej partycji. Dodam iż mój system plików to ext3. Proszę o radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Listopad 22, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2009 rm -rf /var/cache/yum/preupgrade* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lufcik Napisano Listopad 22, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2009 rm -rf /var/cache/yum/preupgrade* Usunąłem to, ale teraz robi to od nowa. Mam jeszcze pytanie. Ponieważ mam wolne łącze(512 kb/s) jak mam wstrzymać ten preupgrade? Przez naciśnięcie anuluj, czy w terminalu ctrl+c, czy jakoś inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi