Skocz do zawartości

Jak Sprawdzić W Fedora11 Jaka Jest Karta Wifi W Komp.

krzychn

Rekomendowane odpowiedzi

laptop czy stacjonarny?

jeśli laptop to zapewne wbudowana

stacjonarny może mieć na płycie, albo na pci (na pci-e jeszcze nie widziałem, co nie oznacza, ze takich nie ma ;) )

ja bym napisał w terminalu lspci, lsusb i jak nic bym nie znalazł to dopiero... a jak nie lubisz konsoli to jest takie coś, co się nazywa centrum informacyjne (w manu system)

szerszy opis zawierający istotne informacje dot. sprzętu zapewne pomoże.

bo nie chodzi chyba o wifi na usb/pcmcia/expresscard???

a! jeżeli to laptop i, to z tych firmowych, to może na stronie producenta?

laptop czy stacjonarny?

To jest notebook, wcześniej miałem fc7, ktoś mi kiedyś ustawił wifi pod fc7, podobno to było zrobione na ndisvraper (czy jakoś tak) ale ostatnio aktualizowałem przez dvd, no i całe stare oprogramowanie znikło. Teraz potrzebuje na nowo uruchomić to wifi. To jest acer, ma ok 4 lata, ale drivera do wifi na stronie producenta nie ma. Używam GNOME, w menu system nic nie znalazłem, patrzyłem na informacje o komp. Z tego co pamiętam to jest jakiś programik tekstowy, który pokazuje te informacje o sprzęcie, tylko nie pamiętam nazwy.

Czy można prosić o bardziej precyzyjną podpowiedź jak to zrobić przez menu system.

Pozdr.

możesz grepować etc, ale pewnie nie aż tak duży wynik będzie żeby się nie dałop go ogarnąć szybko wzrokiem :)

Czy można prosić o podpowiedź jak to zrobić przez greep, bo nigdy nie posługiwałem się tym programikiem.

Pozdr.

----------------------------------

Nie pisz postów pod własnymi w odstępach kilkuminutowych - korzystaj z przycisku [EDYTUJ] pod postem

Edytowane przez WalDo