byniu85 Napisano Listopad 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 Cześć! Podczas startu Fedorki wywala mi error przed interaktywnym uruchamianiem systemu A jest to coś takiego: Radeon 0000:02:00.0: Invalid ROM contents [drm: radeon_get_bios] ERROR: Unable to locate a BIOS ROM [drm: radeon_driver_load_kms] ERROR: Fatal ERROR while trying to initialize radeon Dodam, że F12Live mi sie nie uruchomił stanął przed uruchominiem X'ów normalny system działa ale cały czas pojawia sie podczas startu ten error moja grafa to ATI Radeon Mobility HD 3650 na Lapku Asus X56Ta - podobno w tym lapku są dwie grafy zintegrowana HD 3200 i dedykowana HD 3650 może tu tkwi problem? o co tu chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Listopad 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 W takim przypadku chyba musisz ręcznie podać "adres" karty w xorg.conf Radeon HD 3200 powinien chodzić dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byniu85 Napisano Listopad 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2009 W takim przypadku chyba musisz ręcznie podać "adres" karty w xorg.conf Radeon HD 3200 powinien chodzić dobrze. Skąd mam wziąć adres do tej karty? I jak wpisać to do xorg.conf? Pozdro Zbyszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2009 Jeśli system działa to ja nie widzę problemu, bo wysypuje się tylko kms radeona. Ewentualnie spróbuj wyłączyć kms, tu http://wiki.archlinux.org/index.php/ATI#Disable_KMS masz napisane jak to zrobić (IMO nie trzeba przebudowywać ramdisku, ale gdyby okazało się, że jest to konieczne to zamiast mkinitcpio należy użyć dracut). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byniu85 Napisano Listopad 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2009 Jeśli system działa to ja nie widzę problemu, bo wysypuje się tylko kms radeona. Ewentualnie spróbuj wyłączyć kms, tu http://wiki.archlinux.org/index.php/ATI#Disable_KMS masz napisane jak to zrobić (IMO nie trzeba przebudowywać ramdisku, ale gdyby okazało się, że jest to konieczne to zamiast mkinitcpio należy użyć dracut). Ja też nie widzę problemu, bo działa mi system i jest git, tylko zapytałem się z ciekawości jak to zrobić I dzieki za odp Pozdro Zbyszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi