Skocz do zawartości

Fatal Error Radeon

byniu85

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Podczas startu Fedorki wywala mi error przed interaktywnym uruchamianiem systemu

A jest to coś takiego:

Radeon 0000:02:00.0: Invalid ROM contents

[drm: radeon_get_bios] ERROR: Unable to locate a BIOS ROM
[drm: radeon_driver_load_kms] ERROR: Fatal ERROR while trying to initialize radeon

Dodam, że F12Live mi sie nie uruchomił stanął przed uruchominiem X'ów

normalny system działa ale cały czas pojawia sie podczas startu ten error

moja grafa to ATI Radeon Mobility HD 3650

na Lapku Asus X56Ta - podobno w tym lapku są dwie grafy zintegrowana HD 3200 i dedykowana HD 3650

może tu tkwi problem?

o co tu chodzi? :P

Jeśli system działa to ja nie widzę problemu, bo wysypuje się tylko kms radeona. Ewentualnie spróbuj wyłączyć kms, tu http://wiki.archlinux.org/index.php/ATI#Disable_KMS masz napisane jak to zrobić (IMO nie trzeba przebudowywać ramdisku, ale gdyby okazało się, że jest to konieczne to zamiast mkinitcpio należy użyć dracut).

Jeśli system działa to ja nie widzę problemu, bo wysypuje się tylko kms radeona. Ewentualnie spróbuj wyłączyć kms, tu http://wiki.archlinux.org/index.php/ATI#Disable_KMS masz napisane jak to zrobić (IMO nie trzeba przebudowywać ramdisku, ale gdyby okazało się, że jest to konieczne to zamiast mkinitcpio należy użyć dracut).

Ja też nie widzę problemu, bo działa mi system i jest git, tylko zapytałem się z ciekawości jak to zrobić

I dzieki za odp

Pozdro

Zbyszek