rsobczuk Napisano Listopad 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2004 Witam, mam problem z Cronem. Zainstalowałem (_linuxa_ → Linuksa) ORT dystrybucję Fedora 1. NIe działa mi Cron, a w Setup -> System Services crond jest zagwiazdkowany, czyli teoretycznie startuje przy uruchomieniu systemu. W pliku etc/crontab dodałem wpis: 0-59/1 * * * * root run-parts echo "Rafal" >> /home/rafal/hi.txt Skrypt co minutę powinien dopisac napis "Rafal" w katalogu domowym użytkownika rafal w pliku hi.txt Plik ma cały czas rozmiar 0 bajtów - czyli Cron nie wykonuje tego polecenia. Co trzeba zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Listopad 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2007 tak samo mam kłopot z tym cronem. Nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2007 A co to za polecenie root? Sam napisałeś jakiś program? Podejrzewam, że to w tym programie jest jakiś błąd. [EDIT]Polecam również "man run-parts" - wyraźnie jest napisane, że to polecenie jako parametr musi mieć podany katalog, który będzie przeszukiwał w poszukiwaniu programów wykonywalnych. Napisz może co chciałeś osiągnąć. Jeśli tylko dopisywanie tekstu co minutę do pliku, to wywołanie programów root oraz run-parts jest bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Listopad 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2007 No to niezle sie dales WalDo podpuscic Myslisz, ze goscio jeszcze tu zaglada w poszukiwaniu odpowiedzi? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2007 Myslisz, ze goscio jeszcze tu zaglada w poszukiwaniu odpowiedzi? rsobczuk - nie. blazejwiecha pisze dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Listopad 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2007 2004 niezle ... sory za offtop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi