hello_world Napisano Listopad 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2009 Czy mozna w jakiś szybki sposób (oprocz restartu kompa) zresetować statystyki RX i TX interfejsów sieciowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Grudzień 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2009 Spróbuj ifconfig eth0 down && ifconfig eth0 up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Grudzień 7, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2009 Chodzi mi aby nie utracic polaczenia z hostem. ifconfig eth* down i up nic nie daje tylko jak na dzien dzisiejszy to o restarcie wiem ze kasuje statystyki. Muszę w /proc poszukać ale tam chyba nie bede mial dostepu do wykasowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2009 ...to o restarcie wiem ze kasuje statystyki.No i przeładowanie modułu (rmmod & modprobe). Jeśli chodzi o same zliczanie statystyk to chyba są jakieś lepsze rozwiązania, bo RX i TX bytes pokazuje tylko chyba ~4GB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi