DAREK WL. Napisano Grudzień 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2009 We wszystkich najnowszych distro ; ubuntu 9.10 , suse 11.2 mandriva 2010 , Fedora 12 mam ten sam problem ze skype ; W opcjach urządzenie audio wejścia/wyjścia zamiast nazwy mikrofonu i karty dźwiękowej mam PULSEAUDIO SERWER LOCAL Skype oczywiście też jest te nowe czyli 2.1 beta . Gdzieś przeczytałem poradę aby odinstalować pulseaudio Ale boję sie tego robić ponieważ jak wiadomo w linuksie są zależności i odinstalowanie jednego pakietu może mieć zły wpłyhw na działanie innych programów . Pytanie jest więc takie ; co robić na tych wszystkich najnowszych dystrybucjach z jądrem 2.6.31 gdy w Skype zamiast mikrofonu i karty dźwiękowej pokazuje tylko pulseaudio serwer local :?: Dzięki za wszelkie porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Grudzień 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2009 Może lepiej sprecyzuj pytanie. Czemu przeszkadza Ci wpis o pulseaudio serwer, chcesz wybierać z kilku kart dźwiękowych? Jak odpaliłem F12 z pena to owszem był taki wpis w skypie, ale że skype działał to mi to nie przeszkadzało Co do usuwania pulseaudio w F12, to nie zauważyłem wpływu na stabilność, ale trzeba dodać alsa mikser. Jest to jednak wyjście na słabszych komputerach, zauważyłem, że nagrywanie dźwięku przez pulseaudio mocno obciąża procesor i skype nie działał na słabszym kompie, a po usunięciu pulse nie było problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Grudzień 3, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2009 Lanxis , sytuacja jest taka ; tak opcjach urządzenia audio jest tylko ten 1 wpis pulseaudio server local a nie ma wcale na liście żadnych innych urządzeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Grudzień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2009 Lanxis , sytuacja jest taka ; tak opcjach urządzenia audio jest tylko ten 1 wpis pulseaudio server local a nie ma wcale na liście żadnych innych urządzeń No u mnie jest dokładnie tak samo. Najwidoczniej tak to sobie developerzy wymyślili, że Pulseaudio przejmuje kontrole, a wszystkie urządzenia nazywa sobie pulseaudio server local Trzeba się z tym pogodzić, skoro większość distro tego używa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Grudzień 4, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2009 No ale to nie działa ; rozmowa testowa nic nie daje ; mojego głosu nie słychać na próbnym teście 'echo123' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Grudzień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2009 Przyznam ze mam f11 ale opisywany przez ciebie przypadek u mnie wygląda identycznie (jesli chodzi o Skype 2.1) z tą różnicą ze u mnie działa. Spróbuj pobawić się przy preferencjach dzwieku w fedorze tam bedziesz mial mozliwosc wyboru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Grudzień 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2009 Dzięki hello_world za porade W gnomowym mikserze dźwieku zmieniłem urządzenie wejścia z microphone na nazwe swojej kamerki internetowej i teraz działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Grudzień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2009 Ciekawe Darek, a oprócz tego majka w kamerce to masz jakiś drugi podpięty czy wbudowany, czy też fedorka próbowała nasłuchiwać z wejścia do podpięcia majka, a tam nic nie było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Lipiec 5, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2010 Muszę niestety wrócić do tematu ; teraz na laptopie sytuacja jest podobna z tym że jest jeszcze gorzej ; gdy robię w Skype test echo123 to nie słyszę swojego głosu a na dodatek czas w którytm mógłbym usłyszeć swój głos w teście trwa tylko niecałą sekundę czyli ; gdy ja mówie do mikrofonu, po chwili słyszę "piknięcie". Mojego głosu nie słyszę ale od razu po sekundzie jest następne "piknięcie" i głos tej kobiety pytającej op wynik testu . Laptop ma tylko ten malutki wbudowany mikrofonik taka "kropka" w obudowie . Co teraz zrobić :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanxiss Napisano Lipiec 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2010 Darek na pewno dobrze Ci działa Pulseaudio? Zajrzyj pod ten link i upewnij się że czegoś nie trzeba poprawić zwłaszcza jeżeli masz kartę intel hda http://fedorasolved.org/Members/fenris02/p...and-workarounds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi