daf Napisano Grudzień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 witam, doswiadczylem bugu najprawdopodbniej w kernelu, ktory spowodowal, ze karta bezprzewodowa w netbooku eeePC 1000H (RaLink 2860) przestala dzialac. jesli ktos ma te karte, starajcie sie nie aktualizowac. tutaj prowadze rozmowe z deweloperem sterownika. moze cos wymysli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
an24 Napisano Grudzień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Mam tę samą kartę (ale na innym netbooku MSI U100Plus). Karta bezprzewodowa działa bezproblemowo również po ostatniej aktualizacji z jądrem 2.6.31.6-145.fc12.i686. Sama aktualizacja sprawiła trochę problemów, bo przy pierwszym podejściu użyłam yumexa przy włączonym selinuxie.... (błąd: brak pliku modules.dep i innych). Ale to już jest dobrze znany problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Grudzień 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 hmm, to moze byc wazne. napisze temu facetowi od sterownika. dobra, problem rozwiazany. siec byla wylaczona. wystarczylo kliknac Fn+F2 i dziala. prawdopodobnie update ja jakos wylaczyl. ale glupota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Grudzień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Grudzień 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Ty zlosliwcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hUBI Napisano Grudzień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 To ja nie będę złosliwy , ale miałem pisać czy Fn+F2 bo u mnie na eee 901 po instalacji F12 też karta Wi-Fi była domyślnie wyłączona, ale zauważyłem że dioda nie świeci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Grudzień 7, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2009 Coprawda na codzień używam ArchLinuksa i po ostatniej aktualizacji zmieniła się nazwa interfejstu (przedtem ra0, teraz wlan0), ale poza tym wszystko gra i śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi