Skocz do zawartości

[f11] Problem Przy Aktualizacji Systemu

aretofe

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ te informacje które podałeś tutaj są w zupełności wystarczające :)
To tylko dlatego, że jestem niekonsekwentny i trafiłeś akurat na dzień dobroci dla osób specjalnej troski :P Te informacje, które podałem są na http://wiki.fedora.pl (link "WIKI" na belce powyżej tematu) oraz w postach z ostatnich dni.

Nota bene i tak coś musisz robić źle, bo ja też mam F11 (wprawdzie x86_64 ) i nie miałem najmniejszych problemów z instalacją sterowników do najnowszego jądra.

hmm...a jak instalowałeś? Ja najpierw wywaliłem sterowniki tak jak tutaj radził Sizor a potem po prostu:

yum install kmod-nvidia

A potem restart i nie chciał mi tych sterowników "załączyć" bo według niego to nie pod to jądro. Na razie więc używam lekko starszego jądra i na nim jest wszystko ok.

P.S.To że nie jestem ekspertem nie znaczy że jestem osobą specjalnej troski ^^

mam fc11_64 i binarkę z nvidii

kartę mam, z tych starszych i nie czuję strasznego parcia na najnowsze sterowniki (dodatkowo gdzieś obiło mi się o oczy, ze od którejś wersji mogą być problematyczne), więc nam v.180.

instalacja może kłopotliwa (ale przez kilka pierwszych podejść, później idzie niemal z automatu). metoda ręczna wymusza reinstalację po każdym upgreadzie kernela (na szczęście nie codziennie).

a jest prosta: - download sterownika z nvidii, gdzieś, gdzie łatwo da się znaleźć i (za pierwszym razem i każdym up... kernela)

- /etc/inittab [edit i runlevel 2 albo 3] - załatwia tryb tekstowy po restarcie

- po restarcie uruchamiamy to, co zapisaliśmy z nvidii [dodatkowo ja odmawiam instalatorowi pobierania czegokolwiek - co potrzebne sam sobie też potrafi zbudować]

- po instalacji -> /etc/inittab [edit i runlevel 5] - jak wracamy do interfejsu graficznego,

- restart

i do następnego kernela.

od czasu downgreadu binarki do ver. 180 - 0 (słownie: zero) problemów z grafiką.

ja bym wyorał z systemu dotychczasowe sterowniki (jakiekolwiek by nie były) i załatwił temat jak wyżej.

tryb tekstowy niezbędny podczas instalacji binarek naprawdę nie gryzie...