tadeos Napisano Styczeń 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2010 Chciałbym "pobawić" się róznymi dystrybucjami lunuksa. Jaką maszynę wirtualną mi polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2010 Prosta, niesprawiająca kłopotów, w miarę wydajna? VirtualBox. → http://wiki.fedora.pl/wiki/Kategoria:Wirtualizacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeos Napisano Styczeń 19, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2010 Ten otwarty, czy zamknięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2010 Obsługi USB nie posiada wersja opensource'owa z repo. Zresztą poczytaj, gdzieś tam jest na stronie napisane czym się wersje różnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeos Napisano Styczeń 19, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2010 Dzieki za radę! Zainstaluję sobie VirtualBox - wersję zamkniętą. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenczan Napisano Styczeń 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2010 Ja preferuję VMware Player'a - jedyna niewygoda jest taka że trzeba się zajerestrować żeby móc go pobrać i zainstalować, ale poza tym to same dobrodziejstwa Jeżeli instalujesz na fedorze 11/12 (na innych nie wiem) to po instalacji proponuję odpalić w konsoli z prawami roota coś takiego: mv /usr/lib/vmware/resources/mozilla-root-certs.crt /usr/lib/vmware/mozilla-root-certs.crt.old inaczej bynajmniej u mnie nie chce pójść - całe szczęście jednokrotne wywołanie w/w komendy likwiduje problem raz na zawsze Rozwiązanie znalazłem na ogólnoświatowym fedory o ile się nie mylę, bo było to jakiś kawałek czasu temu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi