nieznajomy55 Napisano Styczeń 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2010 Witam z góry przepraszam za moje pytanie , niektórym może się wydawać banalne , ale jak do programu napisanego w netbeans 6.1 - java application- dorobić interfejs graficzny .Program działa mi bez zarzutu , chciałbym jeszcze dodać do niego Api , szukałem i nic konkretnego nie znalazłem .Z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2010 Zacznij od wbudowanych rozwiązań, czyli AWT lub Swing. Wpisz po prostu w google coś w stylu "swing tutorial". Poza tym w każdej książce o javie znajdziesz rozdziały nt. projektowania interfejsów graficznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dither Napisano Styczeń 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2010 Dobre torutoriale znajdują się na stronie javy tyczące się layout managerów - najlepiej od nich zacząć niż od buildera gui w netbeans, ponieważ prędzej czy później natrafisz na problem, który nie uda ci się rozwiązać tym narzędziem. AWT - jest to starsza technologia, lepiej zainteresować się swing lub SWT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieznajomy55 Napisano Styczeń 24, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2010 Dziękuję Panowie za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi