jury Napisano Styczeń 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2010 Obecnie mam wersję 32 i chciałbym zaktualizować do wersji 36 ( najnowsza ), ale: 1. wpisując: yum update wine - dostaje komunikac że nie ma nic do aktualizacji 2. korzystając z oficjalnej strony: http://www.winehq.org/site/download nie dowiedziałem się NIC o tym jak mam zaktualizować wine do nowej wersji w Fedorze 3. wpisując w googlach: fedora wine update dowiedziałem się tyle samo co w punkcie 2 4. więcej pomysłów już nie mam na to jak wykonać tak prostą rzecz jak aktualizacja aplikacji w tym systemie Proszę o pomoc, jak dokonać aktualizacji wine ? Dzięki. system: fedora 11, 32-bit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dither Napisano Styczeń 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2010 w updates-testing znajduję się wine w wersji, którą chcesz (yum update wine --enablerepo=updates-testing) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jury Napisano Styczeń 25, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2010 yum update wine --enablerepo=updates-testing też niestety dostałem komunikat: [root@jury ~]# yum update wine --enablerepo=updates-testing Wczytane wtyczki: refresh-packagekit updates-testing/metalink | 20 kB 00:00 updates-testing | 4.4 kB 00:00 updates-testing/primary_db | 605 kB 00:06 Ustawianie procesu aktualizacji Brak pakietów oznaczonych do aktualizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dither Napisano Styczeń 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2010 yum --enablerepo=rawhide update wine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Styczeń 25, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2010 Jak na moje oko 36-ska nie ma paczek do f11. BTW jest już 37. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Styczeń 26, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2010 Ogólnie zauważyłem, że Wine w Fedorze jest strasznie spóźnione - nawet w Fedorze 12. Przeboleć mogę to, że nowa wersja Firefoxa pojawia się ok. miesiąc po premierze, ale z Wine to sobie nieco przycinają Dlatego też najlepszym wyjściem jest używać na Fedorze PlayOnLinux. I jest to wyjście w ogóle lepsze niż używanie samego Wine - choćby przez wygodne tworzenie prefixów, przypisywanie wersji i wydania w miarę na czasie Wine. Nie zmienia to jednak faktu, iż ktoś zarządzający paczkami z Wine nieco ma lenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jury Napisano Styczeń 26, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2010 yum --enablerepo=rawhide update wine Pomogło, dzięki A co do PlayOnLinux'a to też go mam zainstalowanego, ale jakoś tak wróciłem do "zwykłego" wine. Nie pamiętaj już z jakich przyczyn , a skoro nie pamiętam to może faktycznie znów się przerzucę na Playonlinux'a, bo jest wygodniejszy w całym tym zarządaniu wszystkim dookoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi