kamil1998 Napisano Styczeń 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2010 jetem nowicjuszem w fedorze i (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak emulowac gry w wine otóż zainstalowałem sobie gta sa i jak klikam na ikonke niec sie niedzieje pomocy dystrybycja fedora 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Styczeń 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2010 Jaką masz kartę graficzną i czy instalowałeś sterowniki? Masz włączony compiz? Otwórz terminal, przejdź do katalogu w którym znajduje się plik exe tej gry i wpisz wine GTA.exe (GTA.exe to tylko przykład - wpisz nazwę jaką ma plik który uruchamia grę). Wklej tu co dostaniesz wypisane w terminalu. Zainstaluj PlayOnLinux może coś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Styczeń 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2010 Grę najlepiej uruchamiać z konsoli wine32 /sciezka/do/gra.exe GTA używa chyba MS xLive, a to jak na razie nie chodzi na WineHQ (Brak pliku xlive.dll), problem występuje też na DiRT 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil1998 Napisano Styczeń 30, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2010 Jaką masz kartę graficzną i czy instalowałeś sterowniki? Masz włączony compiz? Otwórz terminal, przejdź do katalogu w którym znajduje się plik exe tej gry i wpisz wine GTA.exe (GTA.exe to tylko przykład - wpisz nazwę jaką ma plik który uruchamia grę). Wklej tu co dostaniesz wypisane w terminalu. Zainstaluj PlayOnLinux może coś pomoże. mam kartę graficzną radeon x 550 i nie instalowałem sterów wyskoczyło to Nie znaleziono modu�u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi