Skocz do zawartości

Ekran Logowania I Nic Nie Działa

arielkap

Rekomendowane odpowiedzi

problem moze banalny ale zacząłem dopiero prace z Fedora12 i po aktualizacji i restartu systemu podczas ekranu logowania nie działa mysz ani klawiatura i nie moge wpisać hasła nie wiem jak to obejść lub naprawić.Poprzednio system ładował sie automatycznie a teraz w GNU GRUB mam dwa systemy a na drugim czarny obraz i mrugający kursor (tutaj moge normalnie uzywać klawiatury)

płyta:gigabyte:ga-m57sli-s4

karta graf:geforce 7600 gt

processor:athlon x2 4600+

To nie są dwa systemy, tylko dwa jądra systemu. Fedora nie aktualizuje jądra, tylko instaluje nowe i stare się zostawia na wszelki wypadek. Wygląda na to, że w nowym jądrze jest jakiś babol uniemożliwiający ci pracę, za to zaktualizowały się też jakieś sterowniki do twojej karty graficznej i nie działa to na starym jądrze.

Uściślij "czarny obraz i mrugający kursor". Jest coś napisane? Na ekranie logowania naciśnij ctrl+alt+F3, zazwyczaj przenosi cię to do jednej z konsol tekstowych, gdzie będziesz mógł coś podziałać. Sprawdź to i będziemy walczyć dalej.

To nie są dwa systemy, tylko dwa jądra systemu. Fedora nie aktualizuje jądra, tylko instaluje nowe i stare się zostawia na wszelki wypadek. Wygląda na to, że w nowym jądrze jest jakiś babol uniemożliwiający ci pracę, za to zaktualizowały się też jakieś sterowniki do twojej karty graficznej i nie działa to na starym jądrze.

Uściślij "czarny obraz i mrugający kursor". Jest coś napisane? Na ekranie logowania naciśnij ctrl+alt+F3, zazwyczaj przenosi cię to do jednej z konsol tekstowych, gdzie będziesz mógł coś podziałać. Sprawdź to i będziemy walczyć dalej.

Miałeś racje to sterowniki grafiki poczytalem poradnik i okazało się ze popelnilem błąd ale się poprawilem dzięki za pomoc pozdrawiam