Matteo Napisano Luty 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2010 Witam wszystkich użytkowników Forum! Po ostatniej aktualizacji systemu, pojawił się problem z dźwiękiem. A mianowicie dźwięk znikł. Pogrzebałem trochę i znalazłem przyczynę, po czym usunąłem usterkę. Wystarczyło odpalić alsamixer gdzie dźwięk był ustawiony na 0 (-64 dB). Podkręcam dźwięk i wszystko gra. Zatem po co piszę? Sprawa zaczyna się rypać gdy uruchomię komputer ponownie. Nie wiedząc czemu dźwięk wycisza się sam od siebie... Znów wystarczy odpalić alsamixera i podsunąć suwak na maxa. Niby to nie jest jakaś kłopotliwa sprawa ale bardzo wkurzająca, nie bardzo wiem jak zrobić by system "zapamiętał" ustawienia. Z góry dziękuję za jakieś wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 9, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2010 Po ustawieniu głośności wpisz jako root: alsactl store Powinno zapamiętać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi