stacho5132 Napisano Luty 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2010 Witam posiadam drukarke lexmark x3330 i mój problem polega na tym że skończył mi się tusz zakupiłem zamienniki firmy active jet wszystko jest w porządku poza jednym cały czas pokazuje że jest niski poziom atramentu kolorowego jak i czarnego. Wie może ktoś co to może być z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Luty 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2010 może trzeba wykonać jakąś lexmarkową procedurę instalacji/kalibracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Luty 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2010 Raczej na pewno. Tylko pod linuxem będzie z tym problem. Ja mam urządzenie wielofunkcyjne X2250 i miałem podobne cyrki. Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stacho5132 Napisano Luty 21, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2010 Próbowałem kalibrację ale nic nie pomaha dalej wyświetla komunikat o niskim poziomie tuszu:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Luty 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2010 Witam, System operacyjny to Fedora 12? Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stacho5132 Napisano Luty 21, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2010 Jeśli ma ktoś jakieś sposoby na te tusze to prosze pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Luty 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2010 Rozumiem, że na proste pytanie nie potrafisz bądź nie chcesz odpowiedzieć. Ujmę to więc tak, pod linuxem raczej tego nie zrobisz. Lexmark jest niezbyt przyjazną firmą i do instalacji nowego wkładu potrzebujesz softu instalowanego razem z windowsowym sterownikiem. Jest tam takie coś jak "instalacja nowego wkładu". Jeśli kupiłeś oryginalny wkład i/lub masz windowsa to zadzwoń do pomocy technicznej, w końcu za to zapłaciłeś. Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stacho5132 Napisano Luty 22, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2010 Mam windowsa 7 jka dzwoniłem do pomocy technicznej to mi powiedzieli że z niektórymi zamiennikami tak jest i nie należy się tym przejmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Luty 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2010 Witam, W takim razie kolejne pytanie: wiesz jakiego systemu operacyjnego dotyczy to forum? (taka podpowiedź: na pewno nie Windows) Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2010 Rada: "zaufaj pomocy technicznej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Luty 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2010 Na Active Jet nie zobaczysz poziomu tuszu - uroki zamienników. Sam kupiłem Active'a do mojej HP PSC 1315 i zawsze poziom jest minimalny dla wskaźników. Tylko na oryginalnych kartridżach zobaczysz szacunkowy poziom tuszu (lub pewnie na drogich zamiennikach, ale miast kupować drogą podróbę, lepiej nowy producenta). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stacho5132 Napisano Luty 23, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2010 Na Active Jet nie zobaczysz poziomu tuszu - uroki zamienników. Sam kupiłem Active'a do mojej HP PSC 1315 i zawsze poziom jest minimalny dla wskaźników. Tylko na oryginalnych kartridżach zobaczysz szacunkowy poziom tuszu (lub pewnie na drogich zamiennikach, ale miast kupować drogą podróbę, lepiej nowy producenta). Dzięki wielkie za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi