Skocz do zawartości

Libcurl.so.4: Cannot Open Shared Object File - Nieprawidłowe Deinstalacja Curl

pag-r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcialem zrobic yum update i pojawil sie blad, ze nie mam curl'a. Wygooglowalem ze trzeba zrobic rpm -e --no-deps curl. Potem pojawil sie problem z libcurl - zrobilem to samo:/. Bo nie pomysalem o no-deps. Teraz nie moge zrobic ani yum update/install ani rpm -i. Czy powinienem kompilowac ze zrodel curl'a i libcurl czy mam jakies inne opcje?

Odnawiam temat. Mimo naprawy libcurl wciaz mam problem z updatem systemu. Za kazdym razem mam:

-> Brakująca zależność: libcurl.so.4()(64bit) jest wymagane przez pakiet libvirt-client-0.7.1-15.fc12.x86_64 (installed)
transm
Błąd: Brakująca zależność: libcurl.so.4()(64bit) jest wymagane przez pakiet libvirt-client-0.7.1-15.fc12.x86_64 (installed)
ission-common-1.91-3.fc12.x86_64 z updates ma problemy z rozwiązywaniem zależności

itd.

Mimo usunięcia ręcznego libcurl i wrzucenia przez cpio wciaz sie to powtarza :/

niestety wciąż to samo, hmm może instaluje nieprawidłową wersję libcurl... usuwałem ręcznie wszystko związane z curlem i libcurl, po czym wrzucalem rozpakowane z rpm pliki i wciąż tkwie w martwym punkcie. chyba pogoogluje bardziej wieczorem, moze wtedy na cos trafie.

//problem rozwiązany, pomogła instalacja z rawhide:)