DAREK WL. Napisano Marzec 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2010 Uruchomiłem przed chwilą live najnowsze Suse 11.3 wersja millestone 3. Oto jaki pulpit ujrzałem ; Takiego dziwaka to jeszcze nie widziałem , nawet w wersji BETA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Marzec 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2010 Gdybym miał zgadywać powiedziałbym, że pulpit był przygotowany przez artystę malarza, którego zrozumieć może tylko on sam Acz może to jakaś mozaika czy inne tego typu...dodatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2010 Gdzie można pobrać ten theme dla GNOME? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Marzec 19, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2010 Sorror , to jest KDE , nie Gnome . Ale tu problem polega na czymś innym , również menu start też jest takie we wzorki i nic nie można uruchomić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Marzec 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2010 menu start Brrr to brzmi zbyt "W" Gdyby tak dobrać się do xorg.conf spod trybu tekstowego na rozgrzewkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Marzec 19, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2010 Pliku "xorg.conf" tam nie ma . Jak dałem polecenie X -configure to ten kolorowy pulpit znikł a zamiast niego pokazała sie tylko migająca kreskla w lewym górnym rogu ekranu ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Marzec 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2010 Zgaduję, że system-config-display zrobi podobny mankament, ale może warto spróbować? Nie raz nie dwa ratowało mnie kiedy coś było nie tak z kmod-nvidia, wywalałem bodajże rzeczony xorg.conf i wtedy system-config-display i na jedno logowanie miałem jakąkolwiek grafikę by kombinować dalej jak naprawić Hmmm co by tu jeszcze spróbować...przydałby się jakiś odpowiednik yum update w tym Suse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2010 Sorror , to jest KDE , nie Gnome . Ten drugi pasek od lewej mnie zmylił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dither Napisano Marzec 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2010 W suse jest zypper jako odpowiednik yuma. Spróbuj zaktualizować system lub/i uruchom sax z konsoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Marzec 20, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2010 Dither , żeby coś zainstalować to najpier trzeba widzieć normalnie pulpit a na nim ikonkę "instaluj na dysk" .... Znalazłem już następną dystrybucję która nie chce sie u mnie uruchomić "live" z najnowszym KDE 4.4.1. Jest to klon Fedopry ; berry linux Nie wiem co tu nie pasuje ; jądro 2.6.33 , najnowsze KDE brak pliku xorg.conf Który z tych czynników lub może jakiś jeszcze inny element jest winny temu że najnowsze distra nie chcą sie u mnie "live" uruchamiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi