iwa85 Napisano Marzec 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2010 Witam wszystkich! Mój problem polega na tym, że nie mogę uruchomić programu, w którym użyłam MPI. Zainstalowałam MPICH2. Program się kompiluje, uruchamiam maszynę wirtualną mpd, ale po wpisaniu komendy: mpirun -np 10 a.out pojawia mi się następujący komunikat: problem witch execution of a.out: [Errno 2] No such file or directory Próbowałam wpisywać pełną ścieżkę do programu mpirun, ale to nie pomaga. Program na pewno napisany jest poprawnie. Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2010 No nie ma takiego pliku. Jesteś pewna, że program został poprawnie skompilowany? Kompilator (mpicc) generuje w folderze plik z logami i tam szukaj ewentualnej przyczyny niepoprawnej kompilacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwa85 Napisano Marzec 20, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2010 Już działa! Problem polegał na tym, że podczas kompilacji nie podawałam opcji: -o nazwa_pliku. Trochę dziwne, bo bez tej opcji tworzył się plik a.out, poza tym na komputerze wydziałowym a.out wykonywał się normalnie. Dziękuję za sugestię, że problem może być w kompilacji. Wcześniej podejrzewałam, że może źle zainstalowałam lub skonfigurowałam MPICH2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi