dl.wi Napisano Kwiecień 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2010 Niedawno zainstalowalem sobie wirtualne na virtualbox ubuntu, postanowilem ze zglebie tajniki iptables, squida i apache Na wirtualnym ubuntu, zostaje mi przydzielony adres 10.0.2.15, ale wykonuje na fedorze, ping 10.0.2.15 nic, zero, totalna cisza, typ połączenia ustawiony w VBox to NAT. Czy może ktoś mi po krótce wyjaśnić, troche mnie naprowadzic, oczywiscie nie chce aby ktos mi wykladal wszystko na tacy, bo sam chce sie nauyczyc wszystkiego, jak nalezy poprawnie skonfigurowac vbox, tak zeby wszystko bylo ok? Bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2010 http://www.virtualbox.org/wiki/Advanced_Networking_Linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pedro Napisano Grudzień 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 zamiast NAT wybierz BRIDGED Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi