szaman Napisano Kwiecień 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2010 Witam, Słowo wstępu : zainstalowałem sobie PiTiVi, potestowałem i postanowiłem usunąć. Przy usuwaniu (yumem) zobaczyłem że usuwany jest sam program bez zależności... Troche mnie to zaskoczyło bo wydawało mi się że usuwane są programy z zależnościami. Przejrzałem pobieżnie mana yuma i jest opcja tylko wylistowania zależności dla pakietu, ale usuwania z zależnościami lub wylistowania bibliotek niepowiązanych z zależnościami niestety nie ma. Zainstalowałem więc apta, posiada on przełącznik -D który usuwa program z zależnościami. Pozostało więc tylko wylistować "nierozwiązane" zależności. Stąd moje pytanie : Czy jest możliwość wylistowania bibliotek niepowiązanych zależnościami? W manie apta nie widziałem takiej opcji. Btw : Wiem że jest to sztuka dla sztuki, i programy kompilowane samemu przestaną działać, ale jak to się mówi "porządek musi być". Używam fedory 12 64bit, jako manager pakietów yum, i od 15 minut apt. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2010 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=21957 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman Napisano Kwiecień 4, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2010 Dzięki za pomoc Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi