webspider Napisano Maj 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2010 Witam! Próbuję przygotować sobie Fedorę 12 by móc programować z użyciem bibliotek MPI. Zainstalowałem yum'em różne paczki, co tylko gdzieś na necie znalazłem, m.in. mpich2, mam dostępne polecenia mpic++, jednak nie może ciągle znaleść biblioteki mpi.h, wydaje mi się, że coś takiego instalowałem... - proszę o podpowiedź. Druga sprawa, to na laboratoriach na uczelni, żeby odpalić taki program, przed komendą "mpi run -np..." trzeba jednorazowo dać polecenie "lamboot" - od czego to jest i to część jakiegoś pakietu? Nie mogę tego znaleźć. Z góry dziękuję. Pozdr, Konrad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2010 Zapewne potrzebna jest Ci jeszcze jakaś paczka <nazwapakietu>-devel. To są paczki zawierające m.in. nagłówki. Poszukaj yum provides */mpi.h [EDIT] Pewnie mpich2-devel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Maj 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2010 Szukasz paczek openmpi i openmpi-devel. Polecenie mpirun znajdziesz po zainstalowaniu paczek. Tak w ogole to yum provides */polecenie Es Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webspider Napisano Maj 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2010 dzięki pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi