ra-v Napisano Lipiec 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2010 Po iluś-setnym uruchamianiu GNOME tak bez widocznego powodu nie uruchamia się Metacity. Nie widać obramowania, nie działają skróty klawiszowe a na dole okna są jakieś 2 "Okna bez tytułu" - KLIK Dodałem ręczni w System/Preferencje/Osobiste/Sesje wpis "Metacity" i zaznaczyłem ptaszka i niby działa ok, ale jak wrócić do poprzedniej konfiguracji, co się popsuło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej72 Napisano Sierpień 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2010 Mam podobny problem z metacity. Zaraz po instalacji wszystko dzialalo ok, ale cos mnie podkusiło, żeby spróbować compiza. Zadziałał, ale potem po kilku dniach (i zapewne po updatach po drodze) chciałem wrócić do metacity, gdyż compiz za bardzo obciążał mi grafikę. Niestety po przełączeniu następuje crash metacity: Command: metacity --replace process /usr/bin/metacity was killed by signal 6\ Znikają obramowania okienek i generalnie nie da sie pracowac. Mój system to fedora 13 z menadżerem gnome, wszystko update'owane na bieżąco. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Sierpień 18, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2010 No też mam Compiza ale nie używam, jest raczej jako ciekawostka. Najwyżej zrób to moim sposobem i tyle. Na ten czas wystarczy, ja myślałem że będą większe problemy ale jakoś wszystko chodzi. Tylko to trochę nienaturalne jest.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Sierpień 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2010 yum reinstall metacity Jeżeli to metacity to powinno pomoc, no i usunąłbym tego compiza i dopiero reinstall metacity Usunąłbym jeszcze ~/.gconf aby sie odbudował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 18, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2010 Usunąłbym jeszcze ~/.gconf aby sie odbudował ...czyż nie dobija się koni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Wrzesień 9, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2010 Porady niestety bez skutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi